Zwemcombinatie Ooievaar (SG)
 Home
 Organisatie
   Geschiedenis
   Training
   Clubrecords
   Lidmaatschap
   Contact
   Zwembaden
 Wedstrijden
   Kalender
   Competitie
   Uitslagen
   Limieten
 Tijden
 Foto's
 Links

Geschiedenis

ZC Ooievaar (SG) is een startgemeenschap van 2 Haagse zwemverenigingen DSZ en Hz Zian.

DSZ is opgericht op 1 juli 1973 uit een fusie van 3 zwemverenigingen, D.V.Z. (De vrije zwemmers), SWIFT en ZIOS. DSZ verwijst dan ook naar de eerste 3 letters van deze verenigingen. DSZ staat tegenwoordig voor ‘De Samenwerkende Zwemverenigingen’.

Hz Zian is ook een fusievereniging, n.l. van HZPC, Zian en Vitesse. De vereniging, HZ PC is opgericht op 29 november 1911; Zian op 4 oktober 1922 en Vitesse in 1930. In 1972 zijn eerst Zian en Vitesse samengegaan onder de naam Zian/Vitesse en in 1987 kwam HZPC er bij en werd het HzZian. De afkorting HZPC wil zeggen: Haagsche Zwem en Polo Club; Zian is de afkorting voor Zwemmen is altijd nuttig. De statuten van Zian zijn op 15 augustus 1952 per Koninklijke Besluit goedgekeurd.

In 1997 heeft DSZ besloten een startgemeenschap te gaan vormen met de vereniging Hoogwerf. In 2001 is HZ Zian toegetreden tot deze startgemeenschap die toen verder ging onder de naam Haaglanden Hoogwerf combinatie (H.H.C.). In 2003 zijn DSZ en HZ Zian samen verder gegaan onder de naam Startgemeenschap Haaglanden. Deze naam moest echter in 2004 worden afgestaan aan de Kring Haaglanden. Onze nieuwe naam is toen Zwemcombinatie Ooievaar (Startgemeenschap) geworden: ZC Ooievaar (sg).Copyright © 2006 / Disclaimer / Webdesign